Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Johan Olsson Swanstein, Moderaterna Båstad

Han brinner för valfrihet och trygghet. Möt Moderaternas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Båstad i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Det handlar om att planera framåt. Vi ser en ökad inflyttning i kommunen och då gäller det att planera för förskole- och skolplatser. Vi har också en stor äldre befolkning och det är samma sak där när det gäller boende och platser.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Det är möjligheten att kunna vara med och påverka vår samhällsutveckling inom frågor som man tycker är intressanta och viktiga. Möjligheten att få träffa andra engagerade personer är helt klart ett plus.
3

Varför blev du moderat?

– För mig är frihetsbegreppet centralt, det handlar om människans möjlighet att kunna påverka sitt eget liv. Jag tycker att moderaterna i sin politik kombinerar en liberal och konservativ idétradition på ett bra sätt. Valfrihet och trygghet är viktigt.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Det skulle absolut vara något av Alliansens partier. Det finns en värdegemenskap mellan de partierna när det gäller tanken om människans frihet och en framtidsinriktning.

Snabba fakta om Johan Olsson Swanstein

Parti: Moderaterna
Yrke: Utvecklingschef
Född: Juli 1977
Gå till hd.se