Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Martin Fridehjelm, Socialdemokraterna Bjuv

Han ogillar gnäll vid fikabordet och känner frustration över orättvisor. Möt Socialdemokraternas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Bjuv i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Det stora ansvaret för oss är skola, vård och omsorg. Vi är en liten kommun och för att folk ska vilja bosätta sig här måste vi ha en bra skola. Det är också en trygghetsfråga för kommunen att ha en bra skola och en bra äldrevård. Men det är svårt att välja en fråga och till exempel måste vi också bygga fler bostäder.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Att få vara ambassadör för vår demokrati ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Att känna att man kan göra skillnad istället för att gnälla vid fikabordet eller på släktträffen. Det är väldigt utvecklande som människa.
3

Varför blev du socialdemokrat?

– Det var solidariteten och folkrörelsen i socialdemokratins ideologi som tilltalade mig. Rättvisefrågor är det jag känner mest för och frustrationen över orättvisor drev mig till Socialdemokraterna.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Jag har inte varit medlem i något annat parti och skulle inte kunna tänka mig det. Det skulle krävas att det hände något mycket kontroversiellt för att få mig att lämna partiet. För många i samhället är inte partitillhörigheten helt självklar, men det är den för mig.

Snabba fakta om Martin Fridehjelm

Parti: Socialdemokraterna
Yrke: Säkerhetsrådgivare
Född: Februari 1967
Gå till hd.se