Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Flera dödade i sommarens skjutningar

De första månaderna 2018 såg antalet skjutningar ut att minska i Sverige. Men sedan mitten av juni verkar flera konflikter ha tagit ny fart, särskilt utsatt är Malmö där fem människor dödats. Här har vi samlat de senaste veckornas fall där människor skjutits ihjäl eller skottskadats.

Kulhål i lyktstolpe på Drottninggatan i Malmö dagen efter att sex personer skjutits utanför ett internetkafé. Tre män dog av sina skador.Bild: Johan Nilsson/TT
18 juni: Sex män skottskadas i Malmö vid en skjutning på gatan utanför ett internetkafé strax efter klockan 20 på kvällen. Tre av männen, i åldrarna 19, 27 och 29, dör.
21 juni: En 24-årig man skjuts ihjäl i Lindängen, Malmö. Larmet kom strax efter 22-tiden på kvällen.
22 juni: Man skottskadas i ett bostadsområde i Kristianstad. Han förs till sjukhus av en privatbil.
23 juni: Man hittas skottskadad i Valsta centrum i Märsta, norr om Stockholm.
23 juni: En 19-årig man skjuts i ryggen i Malmö. Han räddas sannolikt på grund av att han bar skyddsväst.
25 juni: Man skottskadas i Halmstad. Hans skador beskrivs som lindriga.
25 juni: En man vårdas på sjukhus efter att ha skadats vid en skottlossning intill järnvägsstationen i Eskilstuna. Händelsen inträffade vid 17.30-tiden, när många människor vistades vid stationen.
30 juni: Fyra män skott- och knivskadas i samband med en skjutning centrala Helsingborg vid 20-tiden på kvällen. Skottlossningen föregicks av ett stort bråk med uppemot 25 inblandade.
3 juli: En 24-årig man skjuts till döds och en 30-årig man skottskadas allvarligt vid en skottlossning i stadsdelen Nydala, Malmö. Skjutningen ägde rum under eftermiddagen.
3 juli: Två män dödas i en skottlossning i Vivalla centrum, Örebro. Larmet kom vid 22-tiden på kvällen och flera personer hörde eller såg händelsen.
4 juli: En man i 25-årsåldern skjuts ihjäl i Vänersborg. Mannen hittas död i ett bostadsområde i de centrala delarna av staden tidigt på onsdagsmorgonen.
Gå till toppen