Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Christer Olsson, Socialdemokraterna Örkelljunga

Han oroas över skolans tillstånd och unga tjejers mentala hälsa. Möt Socialdemokraternas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Örkelljunga i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Det är flera frågor som är viktiga. Enligt mig är det viktigaste i Örkelljunga skolan. Jag har varit verksam i politiken länge och det är flera partier som har skuld i att skolan har problem. Den har behandlats som en experimentverkstad och det har inte funnits någon disciplin och det har varit mycket velande med fritt skolval och betygsreformen. Ett stort problem här är att tjejerna i skolan inte mår bra. Det är svårt att veta vad vi kan göra åt det men jag tror att det har att göra med den nya tekniken och sociala medier. Jag tror att det sker mycket nätmobbing och det är väldigt svårt att hålla koll på.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Jag har över 35 års erfarenhet inom politiken. Jag tycker om att vara med och ta ansvar och förbättra samhället. Jag tycker också det är viktigt att vara tillgänglig för mina kamrater och framföra deras åsikter. Jag tycker det är viktigt med solidaritet och jämlikhet och det känns stort att kunna stå upp för det inom politiken.
3

Varför blev du socialdemokrat?

– Jag blev politiskt medveten redan när jag var 14 år gammal. På den tiden var jag väldigt vänster, men jag har aldrig varit radikal utan jag gillar att resonera och prata om politik. Det är något som jag ofta gör med mina söner. På äldre dar har jag fastnat för Socialdemokraterna. De har byggt Sverige och jag är stolt över att vara med i partiet. En gång frågade jag min mor, som jag aldrig pratar politik med, om vilket parti hon röstar på. Hon svarade att hon röstade på Socialdemokraterna för att utan dem hade vår familj inte funnits. Det tycker jag är väldigt talande.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Då måste jag säga Vänsterpartiet. De är rumsrena idag och jag ser inget problem med att rösta på dem. Rättvisefrågor och solidaritet är något som jag håller högt och där är vänstern ett bra alternativ. Jag tycker dessutom att deras partiledare, Jonas Sjöstedt, är fantastiskt duktig i debatter. Jag tycker att alla partier har bra åsikter när det kommer till vissa punkter och tycker att man måste kolla på helheten. Jag tycker att miljöfrågorna är otroligt viktiga och sympatiserar mycket med Miljöpartiet även om de har väldigt svårt att konkretisera sin politik.

Snabba fakta om Christer Olsson

Parti: Socialdemokraterna
Yrke: F.d. anläggningsarbetare
Född: Februari 1947
Gå till hd.se