Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Ebba Krumlinde, Centerpartiet Båstad

Hon vill satsa på kommunens framtidstro. Möt Centerpartiets förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Båstad i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Det är svårt att välja ut en enda del som skulle vara viktigast, för allt vi jobbar med är viktigt. Men det som vi behöver är ett helhetstänk i kommunen som organisation och framtidstro. Vi kan inte tänka i stuprör eller enheter, utan Båstad kommun finns för kommuninvånarnas skull. Framtidstro behövs både för kommunens anställda och för dess invånare.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Att du förhoppningsvis kan göra samhället bättre och möjligheten att påverka utifrån det demokratiska system vi har i Sverige.
3

Varför blev du centerpartist?

– Det var ett aktivt val. Det var ingen självklarhet, men jag läste igenom partiprogrammen och kom fram till att Centerpartiets politik bäst stämmer överens med vad jag står för. Vi är bäst på det liberala och vi har med ett feministiskt perspektiv, men också ett grönt hållbarhetsperspektiv.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Skulle jag vara tvungen att välja något annat skulle jag säga Liberalerna. Men jag tycker att de saknar det gröna perspektivet.
5

Snabba fakta om Ebba Krumlinde

Parti: Centerpartiet
Yrke: Fil.mag.i mänskliga rättigheter
Född: September 1976
Gå till hd.se