Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Min mening: Svar till S angående våra byar

En satsning på våra byar är bra för Landskrona, skriver två moderata politiker.

Det är bra att det har blivit en diskussion om servicen till våra byar och oavsett politisk tillhörighet så kommer sannolikt något positivt ur denna debatt. Under de senaste åren har Landskrona stad satsat en hel del i andra delar av vår kommun och det har givit bra och nödvändiga resultat, med bland annat en stor inflyttning. Nu är det dags att sätta fokus på våra byar.
Vi moderater går till val på att kollektivtrafiken till våra byar ska förbättras. Det har byggts en hel del nya bostäder i bland annat Häljarp, men bussarnas turtäthet har inte blivit bättre. Därför vill vi att man ökar antalet bussturer till några av våra byar och ser till att orter som Annelöv och Vadensjö åter finns med i Skånetrafikens tidtabeller med ett antal avgångar varje dag. Men till skillnad från socialdemokraterna tar vi ansvar och har förslag på hur detta kan finansieras.
Socialdemokraterna går tydligen till val på att det ska vara gratis kollektivtrafik i hela Landskrona kommun och det hade varit mycket intressant att få veta hur ni ska bekosta detta. Landskrona stad måste i så fall göra besparingar i andra delar av kommunens verksamhet och det rör sig om så mycket att det hade drabbat vår gemensamma välfärd.
Det är Skånetrafiken som ansvarar för vår kollektivtrafik och vi vill att kommunen förhandlar om och undersöker vilka möjligheter det finns till att få busstrafik till exempelvis Annelöv och Vadensjö. Är inte detta möjligt kan kommunen eventuellt köpa till kollektivtrafik under en period och därefter utvärdera behovet. Vi vill också låta göra en ordentlig utredning på att låta stadsbussar trafikera Glumslöv och Häljarp.
Vi vill se en satsning på våra byar och i ett första skede är det kollektivtrafiken som måste förbättras. Ett sätt att fånga upp behoven av kommunal service i våra byar är ju också att man har regelbundna träffar med byalagen, och här har både kommunen och våra byar ett gemensamt ansvar. Men kommunen måste vara lyhörd och jämställa våra byar med de olika stadsdelarna inne i staden.
En satsning på våra byar är något som kommunen som helhet vinner på. Vi vill ha levande samhällen och därför vill vi se en ordentlig satsning på våra byar.
Torbjörn Brorsson (M)
Martina Roslund (M)
Läs mer: Min mening: Varför har treklövern glömt bort byarna?
Gå till toppen