Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Jesper Lindström, Miljöpartiet Åstorp

Hans engagemang startade efter en miljöskandal. Möt Miljöpartiets förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Åstorp i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Det är faktiskt kommunen som sådan som arbetsgivare. Vi har haft mycket problem med sjukfrånvaro och folk som slutar och det ger ingen stabilitet. Är det inte en bra arbetsgivare kan man inte få folk att arbeta för sin kommun. Man måste bli öppnare och mer transparenta med vad problemen är och när man har svårigheter. Öppenhet och delaktighet är viktigt för medarbetare, men även för styrande partier och oppositionspartier för att kunna arbeta långsiktigt.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Det bästa tror jag inte jag upplevt ännu. Det hoppas jag i alla fall. Alla har möjlighet att påverka men som politiker har man en möjlighet att skapa opinion.
3

Varför blev du miljöpartist?

– Jag delar en hel del av värderingarna. I vår kommun har vi ett miljökatastrofproblem med giftvallar. Det är giftdeponi med giftigt avfall. Egentligen är det den frågan som startade mitt kommunala engagemang.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Liberalerna. Jag delar även delar av deras värderingar. Så är det ju, att vissa värderingar stämmer in från olika partier men det är Liberalerna som stämmer mest överens.

Snabba fakta om Jesper Lindström

Parti: Miljöpartiet
Yrke: Avdelningschef
Född: Juli 1975
Gå till hd.se