Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Kristina Söderlund, SPI välfärden Örkelljunga

Hon brinner för trygghet på kommunens skolor. Möt SPI välfärdens förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Örkelljunga i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Naturligtvis att skolan ska fungera. Det ska vara en trygg arbetsplats med ordning och reda. Vi vill ha trygga elever som känner att de är intresserade av skolan och får den hjälp de behöver. Det är viktigt att det finns plats och att vi ordnar nya lokaler för de nya elever som kommer. Vi har haft en del problem med högstadiet och där är det viktigt att alla försöker hålla de regler som finns på skolan.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Det är att kunna få möjlighet att ordna något som medborgare i kommunen vill få gjort. Att få se en utveckling. Jag sitter med i kultur- och fritidsnämnden och i september år 2016 invigde vi Forum arena, en multisportarena. Det är det roligaste som hänt hittills.
3

Varför gick du med i SPI välfärden?

– Jag blev headhuntad. Jag var ordförande i lärarförbundet och inför förra valet var jag runt och pratade med partierna om skolorna. Jag fick fantastisk respons från SPI välfärden som sedan skrev en motion om frågorna vi diskuterat. Senare fick jag en förfrågan om att gå in i styrelsen. Den stora frågan handlar om att alla någon gång i framtiden ska gå i pension. SPI välfärden är alltså inte ett parti med frågor som rör äldre.

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Det finns egentligen inget parti just nu. SPI välfärden står åt höger men är mer åt vänster i vissa frågor, precis som den vanliga människan. Vi var allierade med liberalerna tidigare men de bröt med oss för ett halvår sen och nu har de inte samma frågor längre. Så jag skulle i så fall vilja vara en politisk vilde.
4

Snabba fakta om Kristina Söderlund

Parti: SPI välfärden
Yrke: Train manager
Född: Juli 1957
Facebooksida:
Gå till hd.se