Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Nytt brons för GF Fram inför storpublik

GF Fram nådde inte hela vägen fram till guldet, men stödet på hemmaplan värmde.
– Det här laget kan gå i princip hur långt som helst, säger Gustaf Berggren.

"Jag har aldrig varit med om att det är så mycket publik på ett SM", säger Gustaf Berggren vars GF Fram slutade trea.
Sex raka SM-brons i truppgymnastik blev sju för GF Fram under söndagen. Laget hade som målsättning att bryta sviten i finalen, men både KFUM och vinnaren Brommagymnasterna blev för svåra att rå på.
– Vi får vara ganska nöjda ändå. Vår poäng i fristående var bättre i kvalet, så det var synd att den blev sämre nu. Men på redskapen satt allt som det skulle och vi hade inget fall, säger GF Frams Gustaf Berggren.
Vad saknades för att nå guldet?
– Det handlar mycket om säkerhet i de svårare varven. Sen är det mycket rutin också, vi har ett ganska ungt lag med en medelålder på 19 år. De flesta i laget gjorde sitt andra SM och kommer få mer skinn på näsan i framtiden.
Brommagymnasterna fick jubla efter guldet i herrklassen.Bild: MATHILDA AHLBERG
Gustaf Berggren ser en ljus framtid för GF Fram.
– Jag ser mycket god potential i den här gruppen. Det är bara jag och en till kvar sedan första SM-tävlingen när vi tog brons och det här laget kan gå i princip hur långt som helst, säger han.
Det var väldigt mycket folk på plats i Helsingborg arena för att följa finalerna i de olika klasserna.
– Jag har aldrig varit med om att det är så mycket publik på ett SM. Det var superkul – stödet var riktigt bra. Sedan hade det såklart varit ännu roligare med en ädlare valör på medaljen, men det var en rolig tävling ändå.
Örebro GF KIF vann guldet i damklassen och i mixed segrade Gefle GF.
Aktiva från Örebro tävlar i fristående.Bild: MATHILDA AHLBERG
Gå till toppen