Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Läkarhuset Roslundas vårdcentral byter ägare

Koncernen Achima Care AB tar över Ängelholms största privata vårdcentral med över 12 700 listade patienter. De flesta av de anställda jobbar vidare som vanligt. ”Det känns spännande” säger verksamhetschef Anne Lazukic.

Roslunda vårdcentral startades av fyra läkare. Två av dem lämnar i samband med övertagandet.Bild: Sven-Erik Svensson
Vårdcentralen Läkarhuset Roslunda i Ängelholm blir en del av Achima-koncernen, sedan samtliga aktier köpts upp av vårdföretaget. Officiellt togs aktierna över för en vecka sedan, men det var i fredags som man började att informera patienterna.
Hittills har det inte varit så mycket frågor, säger verksamhetschefen Anne Lazukic.
– De flesta tänker – kommer min doktor att vara kvar? Annars har det inte varit så mycket. Jag som chef och personalen stannar ju kvar, säger hon.
Totalt finns 12 730 patienter listade på vårdcentralen, vilket gör den till den största privata i Ängelholm. Den är också jämnstor med den största offentliga vårdcentralen, Laxen.
Roslunda har också familjecentral som är öppen fem dagar i veckan, samma tider som vårdcentralen. Där arbetar tre barnmorskor, tre BVC-sköterskor och en pedadog.
I rullorna finns allt som allt tolv läkare. Läkarhuset Roslunda startades en gång av fyra läkare som fungerat både ägt och arbetat på vårdcentralen. Två av dem lämnar i samband med köpet och går i pension. De kvarvarande blir i fortsättningen anställda.
– Styrelsen var till åren. Det här är ett sätt att trygga framtiden för både patienter och personalen. Jag själv som chef tycker att det är jättespännande, säger Anne Lazukic. .
Achima Care, med huvudkontor i Karlskrona, driver tio vårdcentraler i Södra Sverige. Den närmaste är Ekeby vårdcentral i Bjuvs kommun.
Gå till toppen