Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Viktig anfallare kör vidare i Örkelljunga

Örkelljunga har gjort klart med sin landslagsmeriterade spiker för ytterligare en säsong.

Jakob Wijk Tegenrot är klar för sin femte säsong i Örkelljungas elitserietrupp.
Förra veckan skrev poängmaskinen Tomas Vilimas på för ytterligare en säsong och nu har Örkelljunga gjort klart med ytterligare en tung förlängning. Landslagsmeriterade Jakob Wijk Tegenrot har nämligen också bestämt sig för att stanna i vårens SM-rea i volleyboll.
– Det känns förstås väldigt bra och precis som när det gäller Tomas är Jakob en oerhört viktig kugge för oss, säger sportchefen Robin Andersson. Där finns det dessutom rätt mycket mer att hämta.
Jakob Wijk Tegenrot kommer ursprungligen från Malmö, han är 26 år och via en proffssejour i Belgien och elitseriespel i Linköping hamnade han sommaren 2014 i Örkelljunga. I ÖVK jobbade han länge med att komma tillbaka efter ett par knäoperationer, men skador har fortfarande stört en hel del.
– I år fick han ont i ryggen och det var förmodligen en följd av de gamla skadorna. Ändå visade Jakob vad han kan och med bättre rytm i träning och spel kommer han att bli ännu bättre för oss.
ÖVK-aren står noterad för 29 A-landskamper, men den siffran hade varit betydligt högre om inte skador kommit i vägen. Så sent som i våras tackade han till exempel nej till spel i blågult.
– Nu verkar det som om kroppen känns bättre och Jakob har ju spelat strålande på beachen, tillsammans med Peter Lundgren, konstaterar sportchef Andersson.
ÖVK-ledningen hade också hoppats att ha löst tränarfrågan, men den processen går vidare. På spelarsidan har vi redan tidigare noterat att Emil Carlsson och Patrik Ödvall försvinner och som väntat är det också klart att de utländska proffsen Mike Choja och Marcos Galiotos gjort sitt i ÖVK.
– Så det finns mycket kvar att jobba med. Men efter de positiva beskeden från Vilimas och Wijk Tegenrot känns det trots allt rätt bra, sammanfattar Robin Andersson läget just nu.
Gå till toppen