Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Torbjörn Ekelund, Liberalerna Svalöv

Han vill få fler att flytta till kommunen. Möt Liberalernas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Svalöv i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Vår kommun behöver växa ytterligare invånarmässigt. Den ålderskategori personer där fler flyttar ut från Malmö, än in till Malmö, är kategorin personer i åldern 25–35 år. Sannolikt då de är i färd med att bilda familj. Det är denna kategori som vi vill attrahera att flytta in till vår kommun. Därför är den viktigaste frågan för oss att se till att förskolor och skolor är så bra som möjligt, eftersom det har stor betydelse för familjer när de bestämmer sig för var de ska bo.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Det är oerhört tillfredsställande att få vara med och påverka sin samtid. Att få förtroende av sina medmänniskor är otroligt inspirerande. Det gör att man vill vara noggrann och försiktig med makten man fått av folket, och använda den på rätt sätt.
3

Varför blev du liberal?

– Jag frågade mig själv vad jag tyckte var viktigt, och kom fram till att det viktigaste är att Sverige får behålla sin fred. Jag kände att EU är det största och mest framgångsrika fredsprojektet som gjorts och att liberalerna är det mest EU vänliga partiet. Därför valde jag liberalerna.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Det är tyvärr jättesvårt att svara på.

Snabba fakta om Torbjörn Ekelund

Parti: Liberalerna
Yrke: Major
Född: Oktober 1962
Gå till hd.se