Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Lokal debatt: Min mening: Vad vet du om mina barn?

Förälder i Häljarp svarar om det där att ta hand om barn.

Antingen är du gammal och glömt hur det är att ta hand om små barn, eller så har du bara ett barn eller inga, men det ger dig inte rätten att hoppa på andra föräldrar och uttrycka dig så som du gör.
Mitt första barn (snart 2 år) fick all min tid, jag gav allt för att lära honom det han kan idag, gå, stå, sitta, äta m m. Jag aktiverar och leker med honom varje dag, samtidigt som jag har ett hus att ta hand om. Den fösta tiden var ett helvete, knappt någon sömn dom första 3 månaderna, sen blev det bättre, jag fick ta hjälp av familj och vänner för att klara av vardagen innan man kommit till rätta.
Nu väntar jag mitt andra barn och varför skulle jag inte ha rätt att ge honom samma tid som det första fick? Nu måste jag dela min tid 50/50 på mina barn, jag kommer behöva lika mycket hjälp nu som med den första, men det gäller inte hela livet utan bara den första tiden. Vem ger dig rätten att uttrycka dig som du gör till föräldrar som gör sitt bästa för sina barn? Vem ger dig rätt att säga till mig att om jag inte orkar ta hand om fler än ett barn så ska jag inte skaffa fler? Och vem är du att ens säga att jag är ju ändå bara hemma? Förstår du vad jag gör när jag är hemma? Förstår du hur jag mår när jag väl jobbar (nattskift) och ska ta hand om mina barn och ett hus?
Nu har jag en underbar man som hjälper till så mycket han kan, men alla har kanske inte det. Skäms du på dig Anita för hur du uttrycker dig om alla superföräldrar där ute som gör sitt bästa för att ta hand om sina barn, men som även är mänskliga och behöver lite hjälp ibland.
Veronika, Häljarp
Läs mer: Min mening: Ta hand om era barn själva!
Läs mer: Föräldrar i protest mot kortare dagar på förskolan
Gå till toppen