Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Tre häktade för människorov på Fredriksdal

Nästan omedelbart efter att en svårt skadad man hittats i helgen grep polisen tre misstänkta kidnappare. Nu är de häktade.

Tingsrätten i Helsingborg häktade tre misstänkta kidnappare.Bild: Daniel Kihlström / TT
De närmare omständigheterna kring händelsen är inte kända och det är ungefär så åklagaren Malin Granström vill ha det.
– Jag kan inte säga så mycket nu eftersom vi bara är i början av utredningen, förklarar hon efter den tredje och sista häktningsförhandlingen i ärendet.
Men nu har Malin Granström och polisen två veckor på sig att jobba med utredningen under tiden som de tre misstänka sitter inlåsta i häktet, utan möjlighet att påverka händelseförloppet.
Det var i lördags morse som en man i 30-årsåldern hittades svårt skadad. Enligt de få uppgifter som är kända så hade mannen hållits inspärrad i en lägenhet på Fredriksdalsområdet i Helsingborg, från klockan 19 på fredagskvällen till strax före klockan nio på lördagsmorgonen. Under tiden han var i kidnapparnas våld blev han också svårt misshandlad.
Redan klockan 09.30 greps de här tre personerna:
37-årig man med ett långt kriminalregister, som dock mest består av stöldbrott.
35-årig man med inte lika långt kriminalregister, men som för ett år sedan dömdes till fängelse för att ha gett sig på sin 12-åriga dotter för att, som han uttryckte det, skrämma henne. Flickan sades ha misskött skolan, stulit och börjat röka. Men det som fick 35-åringen att ge sig på dottern var rykten om att hon hade en pojkvän.
32-årig kvinna, utan några domar mot sig de sista åren.
– Vi ska förhöra offret och vill inte att han ska läsa om utredningen och bli påverkad av det som sagts, säger åklagaren Malin Granström.
Samtliga tre misstänkta är häktade på den starkare misstankegraden, och åklagaren har dessutom rätt att bestämma om restriktioner så att de inte kan ta del av vad som skrivs och sägs om fallet.
Läs mer: Man i Helsingborg utsatt för misstänkt kidnappning – tre anhållna
Gå till toppen