Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Åsa Holmén, Liberalerna Åstorp

Valet 2018

Hon vill värna om individens rätt till att påverka sitt eget liv. Möt Liberalernas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Åstorp i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Skolfrågorna har vi från liberalt håll valt att fokusera på, vi sätter skolan först och i Åstorp måste vi få upp skolresultaten. Vi vill prioritera och lägga resurser på skolan. Idag har vi pengar men de går inte till skolans verksamhet utan man lägger det på annat. Så vi måste fördela pengar rätt.
Det är viktigt också att vi har lagom stora klasser, arbetsro i klassrummet, och ibland kan det vara så att man behöver ha fler än en lärare i klassrummet för att få rätt hjälp. Den möjligheten finns idag, bara man prioriterar rätt. Det behövs tidiga insatser för de som behöver hjälp genom exempelvis speciallärare. All forskning visar på att det ger resultat.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Kunna vara med och påverka det som du ser att du vill förändra och utveckla. Det kan sitta långt inne men det går att göra.
3

Varför blev du liberal?

– Jag läste igenom alla partiprogram för jag ville bli politiskt engagerad, och tänkte att jag skulle se var jag hörde hemma och då landade jag i att jag är liberal. Jag vill värna om individens rätt att kunna påverka sitt eget liv.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Då skulle jag tillhöra Moderaterna eller Centern. Tror det blir Moderaterna för de ligger närmast oss i de flesta frågorna i synen på frihet och valfrihet.

Snabba fakta om Åsa Holmén

Parti: Liberalerna
Yrke: Gymnasielärare
Född: December 1972
Gå till hd.se