Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Fredrik Johannesson, Kristdemokraterna Höganäs

Valet 2018

Han ser kommunens utveckling som en utmaning. Möt Kristdemokraternas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Höganäs i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Kommunens utveckling. Vi ser att väldigt många flyttar till Höganäs och att intresset för att bo här ökar. Därför är det viktigt att vi hänger med i utvecklingen vilket även gör att infrastrukturen är en viktig fråga. Allt från byggandet av bostäder till utvecklande av skolan. Det är även många äldre som flyttar inom kommunen så utvecklingen av äldreboende är också viktig. Vi har en utmaning framför oss.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Att vara politiker ger en bra uppfattning om kommunen, man känner igen vad som händer och hur kommunen är utformad. Att vara med i utvecklingen och träffa människor är även det det bästa. Det är även intressant att se resan från idé till färdigt resultat.
3

Varför blev du kristdemokrat?

– Det var nästan en slump. Jag är borgerligt lagd så att jag hamnade inom ett borgerligt parti är ingen överraskning men det var bekanta som gjorde att jag blev engagerad i Kristdemokraterna. De frågade om jag ville vara med och efter att ha diskuterat värdegrunden så blev jag övertygad och kände att det stämde med mig.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Moderaterna. Det finns inga andra alternativ. Varken de socialistiska partierna eller Sverigedemokraterna delar samma värdegrund som oss så därför kan jag inte tänka mig något annat parti.
5

Snabba fakta om Fredrik Johannesson

Parti: Kristdemokraterna
Yrke: Ekonom
Född: April 1980
Gå till hd.se