Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Jim Brithén, Engelholmspartiet Ängelholm

Valet 2018

För honom går pragmatiska lösningar före ideologisk övertygelse. Möt Engelholmspartiets förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Ängelholm i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Det får bli ett tråkigt svar egentligen: ekonomin. Vi måste prioritera det vi klarar av och det är en stor utmaning framöver i det samhälle vi lever i just nu.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Att man får dela med sig och att man blir insatt i de lokala frågorna. På ett personligt plan skulle jag också vilja säga allt det man lär sig och att man får möjlighet att hela tiden träffa nya människor.
3

Varför gick du med i Engelholmspartiet?

– Vi var två stycken initiativtagare till Engelholmspartiet och sedan fyra personer som var med och bildade det. Anledningen var att vi konstaterade att det inte fanns något annat alternativ i Ängelholms kommun. På den vägen är det.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– På kommunal nivå finns det inget annat alternativ i dagsläget. Men jag har en grundfilosofi kring samhället som ligger någonstans i mittfåran och på riksdagsnivå anser jag att alla partier har något eller några förslag som är bra. Jag är exempelvis positiv till både Socialdemokraterna, Moderaterna och till och med vissa saker som Sverigedemokraterna framför. Men eftersom de flesta politiska filosofierna togs fram i slutet på 1800-talet och början av 1900-talet så är många av dem ganska omoderna på sina ställen. Jag får väl kalla mig pragmatisk helt enkelt.

Snabba fakta om Jim Brithén

Parti: Engelholmspartiet
Yrke: Utvecklingschef
Född: April 1956
Gå till hd.se