Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Jonas Esbjörnsson, Socialdemokraterna Landskrona

Valet 2018

Han planerar att vara socialdemokrat livet ut. Möt Socialdemokraternas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Landskrona i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Jobben, äldreomsorgen, skolan och välfärden. Dessa är inte rangordnade men jobben är viktiga att ta i itu med först. Om folk har jobb får vi in mer skatt och då kan vi prioritera det andra.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Det bästa är att man får vara med och påverka och att man får möjlighet att träffa alla de människor man träffar. Att få göra morgondagen bättre för människor är det bästa.
3

Varför blev du socialdemokrat?

– Det handlar om vilket samhälle man vill ha. Jag vill ha ett samhälle där alla hjälps åt. Människor ska bidra efter sin förmåga och få efter sina behov. Det viktigaste av allt är solidaritet, jämlikhet och rättvisa och därför blev jag socialdemokrat.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Den frågan kan jag inte svara på, jag ser mig endast som socialdemokrat. Partiet har alltid varit och kommer nog alltid vara ett pragmatiskt parti. Det är inte alltid jag håller med i allt men samhället är människans verk och är något fel så får vi rätta till det. Jag kommer att vara socialdemokrat tills dagen jag dör.

Snabba fakta om Jonas Esbjörnsson

Parti: Socialdemokraterna
Yrke: Kommunalråd
Född: Oktober 1974
Gå till hd.se