Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Nils Nilsson, Centerpartiet Bjuv

Han är mjölkbonden som äntligen fått tid för politik. Möt Centerpartiets förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Bjuv i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Det är antagligen bostadspolitiken, men även utbildning är en viktig fråga. Just nu byggs det ganska mycket, men samtidigt flyttar många hit. I princip kan man säga att alla bostäder är upptagna för tillfället. På utbildningsfronten bygger vi just nu en ny skola och ska renovera en av de andra.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Jag har alltid velat syssla med politik, men när jag en gång i tiden var mjölkbonde hade jag inte tid. Som politiker måste man ha gott om tid att verkligen sätta sig in i olika frågor, och det har jag nu. Det bästa är att man har möjlighet att vara med och påverka.
3

Varför blev du centerpartist?

– Landsbygdspolitik är väldigt viktigt för mig. Jag har alltid varit landsbygdsbo och har som sagt själv varit bonde, så det är det som ligger mig varmast om hjärtat. På den fronten finns det inget annat parti som ens kommer i närheten av Centerpartiet.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Antagligen ett parti någonstans på den borgerliga kanten. Antagligen Liberalerna minus deras landsbygdspolitik, som är i princip sämst bland de borgerliga partierna. Deras landsbygdspolitik är helt enkelt inte mycket att komma med om jag ska sticka ut hakan lite. Därför hade jag nog hamnat hos Moderaterna och Kristdemokraterna i vissa fall.

Snabba fakta om Nils Nilsson

Parti: Centerpartiet
Yrke: Fd lantbrukare
Född: November 1948
Gå till hd.se