Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Boende i Hov, Västra Karup, Rammsjö och Torekov rekommenderas koka sitt vatten

På grund av ett tekniskt fel har NSVA:s kunder i Västra Karup och Hov varit utan vatten. Nu rekommenderas boende i Hov, Västra Karup, Rammsjö och Torekov att koka sitt vatten.

Det tekniska felet består i att pumparna har stannat. Det har inneburit att det blivit tomt i vissa områden, och eftersom det har varit tomt rekommenderar NSVA kokning innan man dricker vattnet och använder till matlagning. De berörda områdena är Hov, Västra Karup, Rammsjö och Torekov.
– Vi rekommenderar att man kokar vattnet de kommande dagarna. Men vi kommer med mer information, säger AnnaKarin Johansson, avdelningschef kundnära tjänster på NSVA.
Pumparna ska vara igång nu och vattnet är tillbaka, eller på väg tillbaka. Hur många som påverkats vet inte AnnaKarin Johansson.
– Det har inte varit jättemånga som drabbats tror jag för vi har ganska lugnt i vår kundtjänst vilket innebär att det inte varit panik, men det är en subjektiv bedömning. En del har kanske inte ens märkt att de varit utan vatten för att det hände tidigt på morgonen.
Kan det vara fler som drabbats än boende i Västra Karups och Hov?
– Just nu jobbar vi för fullt på alla håll och kanter. Det vi har identifierat, och den information vi känner till nu, är Västra Karup och Hov.
Hänger detta ihop det med den höga vattenförbrukningen?
– Det vet vi inte just nu. Vi vet bara att pumparna har stannat på grund av tekniskt fel och vad det tekniska felet är kommer att utredas. Men vi uppmanar självklart att fortsätta spara på vattnet.
Gå till toppen