Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Efter en lyckad operation hoppas EVS-aren på EM

Knäoperation gick bra, så det lutar åt att Veri Rizzoll fortsätter sin karriär – och nu tar EVS-liberon sikte på EM-slutspelet.

Bild: Sara Johari
Hon trodde egentligen att karriären var över redan för ett par år sedan, men comebacken i Engelholm gav blodad tand. Efter vårens SM-guld har Veri Rizzoll opererat en skada i ena knäet – och nu känner hon sig sugen på att satsa vidare. Bland annat lockar chansen att få spela EM med Österrike.
– Jag har pratat med dem i landslaget och vi är överens. Kvalet kan jag inte vara med i, men jag står kvar på listan och skulle något hända, med skador eller så, är jag beredd att hoppa in.
Vi berättade om hur EVS-liberon, helt oväntat, kom med i Österrikes landslagstrupp i våras och nu drar snart kvalet till näst års EM-slutspel igång.
Österrike ska möta Kroatien, Albanien och Schweiz, med start i mitten av augusti, och det känns inte alls omöjligt att ta en av de två kvalificerande platserna.
– I så fall är jag riktigt sugen på att vara med, försäkrar EVS-aren.
Ett lockande EM-slutspel är en av anledningarna till att Veri Rizzoll vill fortsätta satsa i Engelholm och det var därför hon opererade sitt sargade knä. Problemen uppstod i den första SM-kvartsfinalen mot Svedala och Rizzoll hade sedan ont under hela slutspelet.
– Jag spelade bara matcherna, kunde knappt träna. Så även om det inte var en jättesvår skada var det tvunget med operation, nu när jag vill fortsätta spela.
Skadan åtgärdades i fredags och allt pekar på att operationen blev lyckad. Läkaren gick in i knäet på tre ställen och tog bort det som irriterat inne i leden.
– Det var med artroskopi och jag fick gå på benet direkt efter operationen, berättar Veri. Så det ska gå inte behöva dröja så länge innan jag är igång för fullt igen, kanske bara några veckor.
I samband med ingreppet konstaterades annars att knäet är i väldigt bra skick – "Jag har inga förslitningar" – och efter ett par veckors rehab ska Veri Rizzol ta ett definitivt beslut.
– Jag vill köra vidare, en säsong till, men först måste jag känna att allt fungerar, efter operationen.
Oavsett hur det blir med den egna karriären är Veri Rizoll engagerad i EVS även på andra sätt. Hon hjälper till exempel Linn Englund med fysträningen och där ser Veri rejäla framsteg, jämfört med tidigare år.
– Vi tränar betydligt bättre än tidigare och tjejerna visar en härlig inställning. Så det ser väldigt bra ut.
Nu återstår att komplettera truppen med de utländska proffsen och även där kommer Veri Rizzoll, med all sin erfarenhet, vara med och hjälpa till.
Gå till toppen