Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jönssonligan flyttar till Norrköping

En variant av ligan – i "Jönssonligan på Mallorca" 1989: Gösta Ekman, Ulf Brunnberg, Birgitta Andersson och Björn Gustafson.Bild: TOMAS ONEBORG / TT
Efter den framgångsrika lanseringen av Norrköpings-produktionen "Den blomstertid nu kommer" laddar den östgötska staden för nästa filmsuccé – Jönssonligan.
Staden har, jämte Stockholm, valts ut som inspelningsplats för nästa Jönssonligan-film, rapporterar lokala medier.
– Vi har fått väldigt många förfrågningar under våren. Man vill gärna vara här för att det händer mycket i filmlivet i Norrköping, säger Johan Karlsson, Norrköpings Filmfond, till corren.se.
Fonden stödjer projektet med en miljon kronor.
Jönssonligan var från början en försvenskad variant av danska Olsen-banden. Sedan 1981 har nio filmer gjorts. I den första gjordes de bärande rollerna av Gösta Ekman (Sickan), Ulf Brunnberg (Vanheden) och Nils Brandt (Rocky).
Den nya filmen har ännu inte något namn. Sickan ska spelas av Henrik Dorsin, medan Vanheden görs av Anders "Ankan" Johansson och Dynamit-Harry av David Sundin.
Gå till toppen