Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

Kemibolag i Helsingborg satsar efter nedskärningar

Börsnoterade kemikoncernen Clemondo tar in 40 miljoner kronor i en nyemission och anställer samtidigt i Helsingborg för att stärka produktionen och modernisera försäljningen.

Clemondo utvecklar och säljer kemiprodukter.Bild: Barbro Hallin
Clemondo, som tidigare hette Lahega, utvecklar och säljer kemiprodukter för fordonsvård, industri och hygien. För bara en och en halv månad sedan meddelade bolaget att de stänger sin produktion i småländska Rörvik och flyttar verksamheten till Helsingborg för att öka effektiviteten och sänka kostnaderna.
Läs mer: Kemibolag minskar sin personalstyrka i Helsingborg
I Helsingborg drabbar detta uppåt 10 anställda, främst inom administration, som förlorar sina jobb när bolaget outsourcar en del funktioner.
Nu tar företaget in 40 miljoner kronor i en nyemission som stänger den 19 juli. Nyemissionen är en förberedelse för en satsning på expansion.
Erik Hantoft är vd för Clemondo.Bild: Clemondo
– Vi har stora ambitioner framöver på att växa både organiskt och göra förvärv. Vi satsar på en expansion i Skandinavien med bas i Helsingborg, säger vd Erik Hantoft.
Detta var, enligt Erik Hantoft, planerat redan i maj. Neddragningarna ser han som ett nödvändigt ont i en förändring från ett familjeföretag till ett modernt börsbolag. Clemondo börsnoterades 2013.
– Som helhet är förändringarna en nysatsning på Helsingborgsenheten. Vi nyanställer nu i produktionen och för att satsa på försäljning i digitala medier. Det balanserar nästan upp för de tidigare neddragningarna.
Fakta

Clemondo

Säte: Helsingborg.

Antal anställda (2017): 97.

Omsättning (2017): 300 miljoner kronor.

Resultat efter finansiella poster (2017): minus 4,6 miljoner kronor.

Gå till toppen