Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ombyggnad av korsning i Perstorp på väg att bli klar

Arbetet med att göra korsningen Järnvägsgatan–Köpmangatan mer trafiksäker är inne i slutskedet.

Asfalt har ersatts med plattor på vissa ytor.Bild: Niklas Gustavsson
– Vi har förenklat och förbättrat i korsningen. Problemet har varit att trafikanterna inte förstått vem som har företrädesrätt. Det har varit en stor och bred korsning där det varit svårt att förstå hur man ska köra, säger Alexander Hovander, tillförordnad samhällsbyggnadschef i Perstorps kommun.
Eftersom vägytan minskas uppstår utrymme som kan användas till annat.
– Det blir en öppen plats. Tanken är att det kan ge plats till exempelvis en uteservering, säger Alexander Hovander.
Avgränsning mot biltrafik ska göra korsningen säkrare för gångtrafikanter. Avsikten är också att den nya utformningen ska dämpa hastigheten hos bilisterna. Cyklisterna får ett obrutet stråk fram till cykelparkeringen.
– Vi knyter ihop cykelvägar med varandra, byter ut asfalt mot plattor och gör övergången mot trottoarerna trafiksäkrare med pollare och murar, säger Stefan Andersson, vd för entreprenören Fasab Mark AB.
Veckorna 29–31 blir det ett uppehåll i arbetet på grund av semester. Under den perioden kommer avspärrningen att vara borta och trafiken kunna flyta fritt.
Därefter återstår bara mindre detaljer att slutföra.
– Det är lite utrustning och plattläggning kvar, säger Stefan Andersson.
I början av september ska allting vara färdigt enligt planeringen. I förra årets investeringsbudget avsattes 2,5 miljoner för ombyggnad av korsningen samt ny belysning.
Ombyggnadsarbetet var planerat att komma i gång tidigare, men har försenats på grund av arbeten med vatten och avlopp.
Gå till toppen