Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tuff lottning för skånska paret i Swedish Padel Open

Med två veckor till start är lottningen till Swedish Padel Open i Båstad klar. För hemmaspelarna Calle Knutsson och Daniel Windahl väntar ett seedat par.

Calle Knutsson kommer från Båstad men bor nu i Spanien för att satsa på padeln.Bild: Niklas Gustavsson
Debutanterna, som tilldelats ett wild card till tävlingen, har varit medvetna om att de kommer få bekänna färg vilket par de än möter. Men att åka på sjätteseedade Miguel Lamperti och Juani Mieres redan i första omgången hade de helst sluppit.
– Det kommer att bli tufft, konstaterar Calle Knutsson.
Läs också Skånska paret bryter ny mark – första svenska spelarna på padelns världstour
Argentinaren Miguel Lamperti är 39 år och spanjoren Juani Mieres 37. Paret rankas tia i världen och räknas som två av tourens mest rutinerade spelare.
– De har hållit sig kring den rankingen väldigt länge, säger Calle Knutsson som följt dem under uppväxten.
– Jag har sett dem på Youtube, och även i verkligheten. Mieres kollade jag mycket på precis när jag började med padel. Han var grym och är det fortfarande.
Spanjoren spelade tidigare på backhandsidan men har fått lämna plats åt Miguel Lamperti som genom sitt aggressiva spel, och vilja att underhålla, blivit en favorit hos många padelälskare.
– Det är en spektakulär lirare med tourens mest ökända kicksmash. Det blir mycket liv när han är på banan.
– Mieres är mer komplett kan man säga. Väldigt rutinerad, och stabil på nätet.
Calle Knutsson ska nu göra precis som Mieres, nämligen lämna backhandsidan för att kliva över på forehandsidan. Vem av svenskarna det skulle bli har varit en het fråga sedan det blev klart att de ska spela tillsammans.
– Danne har en väldigt hård smash och bra forehandvolley så han får ta backhandsidan. Jag håller på att försöka komma in på forehandsidan nu.
Det är redan klart att matchen mellan svenskarna och det spansk-argentinska paret kommer att spelas onsdagen 25 juli.
Innan dess väntar kval till lag-VM för Calle Knutsson och Daniel Windahl.
Gå till toppen