Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Två dagars fest på Stortorget i Ängelholm

När Alla Kan arrangerar Parasportfestival fylls centrum med artistuppträdanden, aktiviteter och utmaningar – både för dem med och utan funktionsnedsättningar.
Danne Stråhed är dragplåster under Parasportfestivalens första kväll.Bild: Elin Jonsson
Från klockan elva på fredagsförmiddagen och fram till midnatt mellan lördag och söndag– så länge pågår Parasportfestivalen. Målet är att få 4 000 besökare under de två dagarna, eller nästan dubbelt så mycket som förra året.
– Vi har ett så mycket bredare program i år. Allting är gratis och vi är så stolta över att vi har fått ihop det här. Om vädrets makter är med oss så på fredagskvällen tror jag att vi fyller torget, säger Pelle Sköldbäck från Alla Kan i Ängelholm.
Under hela tiden finns ett 30-tal ungdomar på plats som deltar i ett nordiskt parasportläger i Ängelholm. De ska coacha och instruera alla som vill prova på olika utmaningar och parasportgrenar på torget. Dessutom har flera landslagsspelare från parahandbollen lovat vara med.
Zillah & Totte vann Talang 2007 och har sedan dess synts i både TV4 och live runt om i Sverige.Bild: Pressbild
– De är peppade över att de ska bjuda in människor och visa vad de kan göra och hur. Att man inte ser en massa hinder utan bara möjligheter. Det är ju lite av Alla Kans signum, säger Pelle Sköldbäck.
Varje dag hålls en större tävling. På fredagseftermiddagen var det rullstolsbasket, där personer som sitter i rullstol hela tiden möter de som aldrig gör det. Bland de senare finns både lokala politiker, poliser, Röglespelare, brandmän och banktjänstemän.
– Vi tänker att de ska få möta sina kunder på ett helt nytt sätt, skojar Pelle Sköldbäck.
Trollkarlen Tobias Chilli.
På fredagskvällen klockan 18.30 intar välkände Danne Stråhed scenen, följd av Soundtrip och Dansfabriken. Programmet håller på till 23.30.
Lördagen är mer barninriktad. På scenen uppträder bland annat buktalaren och barnprogramledaren Zillah Andrén med sin akt ”Zillah och Totte”, trollkarlen Tobias Chilli, samt ”Bröderna Fröidh och Mick”. Från Klippans ungdomsförening för funktionshindrade kommer bandet 4 fun och spelar från scenen.
Ängelholmsglass kommer två gånger på lördagen och delar ut glass till alla barn. Kvällen avslutas med en stor eldshow och sedan biovisning av filmen Solsidan.
Andreas Söderkvist och Pelle Sköldbäck från Alla Kan.Bild: Evelina Gunnarsson
Varje dag har uppvisningar av parasport och en ”Dagens tävling”, som kan handla om att kasta bollar, ta sig genom en rullstolshinderbana eller lösa uppgifter.
– Alla som vill kan vara med och delta, oavsett funktionshinder. Det behövs ingen anmälan, utan vi löser det så att alla kan vara med, säger Pelle Sköldbäck.
Fakta

Program

FREDAG

11.00 Aktivitetsplanen öppnar: Parasport, hoppborg, skytte mm

15.00 Dagens utmaning

16.30 After work med dagens stjärnor

16.00 Dj Simon Svärmorsdrömmen på scenen

18.20 Prisutdelning AW

18.30 Danne Stråhed och Dynamo band

20.15 Soundtrip, Dansfabriken

LÖRDAG

11.00 Aktivitetsplanen öppnar: Parasport, clowner, ansiktsmålning mm

13.00 Scenen: 4 fun band.

14.00 Trollkarl Tobias Chilli

14.45 Dagens utmaning

15.15 Zillah & Totte

16.15 Prisutdelning

16.30 Bröderna Fröidh med Mick

17.30 Dj Simon Svärmorsdrömmen och Johan Riedenlow, saxofon

19.45 2njoy

21.45 Eldshow

22.00 Utomhusbio: ”Solsidan”

.
Gå till toppen