Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Rögle

Kanadensisk OS-forward klar för Rögle

I vintras spelade han OS med Kanada och samlade poäng i AHL. Nu är Christian Thomas klar för Rögle.

Christian Thomas.
Rögles sportchef Chrios Abbott har den senaste tiden pratat om att det är spets som ska adderas till Rögletruppen.
Under torsdagseftermiddagen presenterades ett tungt nyförvärv på forwardssidan: 26-årige Christian Thomas, som de senaste sex säsongerna har varit proffs i NHL och AHL. Han var även med och tog OS-brons för Kanada i vintras.
– Jag har varit i flera olika organisationer redan som proffs och haft en bra karriär så här långt. Jag har funderat på flera olika alternativ men fastnade för Rögle och ser det som en intressant möjlighet för mig och min karriär att få spela i den svenska ligan, säger Christian Thomas till Rögles hemsida.
Den högerfattade ytterforwarden är 174 centimeter lång och beskrivs som en vass skridskoåkare som ta pucken mot och i motståndarmålet.
– Jag gillar att göra mål och är ganska bra på det. Jag skjuter mycket och jag hoppas fortsätta göra mål för Rögle i vinter i en ny liga, säger han.
Christian Thomas är född och uppvuxen i Toronto och är son till Steve Thomas, som under 20 år en av NHL:s stora stjärnor. Christian Thomas har alltid gjort mycket måloch draftades av NY Rangers. Som proffs har han mestadels fått spela i AHL under sex säsonger men har 27 NHL-matcher på sitt CV.
Rögles sportchef Chris Abbott är mycket nöjd med sitt senaste nyförvärv:
– Christian är en mycket talangfull offensiv spelare, explosiv skridskoåkare med ett snabbt skott. Han tävlar i varje situation vilket är en egenskap jag fäster stor vikt vid. Jag vet att Christian kommer att bli ett spännande tillskott till vår förening och ser fram emot att ha honom hos oss om några veckor, säger Abbott till Rögles hemsida.
Läs alla artiklar om: Rögles silly season
Gå till toppen