Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kommunen avråder från bad på fyra platser i Kullabygden – otjänligt vatten

För höga halter av bakterier har konstaterats på badplatserna i Strandbaden, Nyhamnsläge, Lerhamn och Lerberget.

Den 9 juli togs badvattenprover vid badplatserna Strandbaden, Nyhamnsläge, Lerhamn och Lerberget. Idag kom resultatet som visar att vattnet är otjänligt och därför avråder nu miljöavdelningen i Höganäs allmänheten från bad på de platserna.
I synnerhet avråds djur och barn, som tenderar att svälja vatten, från att bada samt människor med öppna sår och nedsatt immunförsvar, då bakterierna kan orsaka olika typer av infektioner.
Enligt kommunen ska anledningen till det dåliga badvattnet vara förhöjda värden av E. colibakterier och intestinala enterokocker, som båda är tarmbakterier från varmblodiga djur.
"Orsaken kan vara att avloppsvatten eller dagvatten släppts ut i anslutning till badet. Strömmar och vinden kan föra med sig bakterier från passerande båtar som tömmer sina latriner i havet. Otjänliga badvattenprov innebär att risken för att drabbas av t.ex. magproblem och infektioner ökar och att man bör bada med försiktighet och undvika att svälja vattnet", skriver Höganäs kommun i ett pressmeddelande.
Omprov av badvattnet kommer att tas måndagen den 16 juli.
Gå till toppen