Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Båstad

Nödtankarna i Torekov plockas bort

Vattenläget i Torekov har blivit bättre och NSVA kommer under torsdagen att plocka bort de tre nödtankarna.

Tre nödtankar har stått utplacerade i Torekov i lite mer än en vecka.
De ställdes dit i förra veckan när det fanns risk för att vattnet skulle ta slut.
– Vi har fortfarande ett allvarligt läge, men vi har fått ner förbrukningen så det inte är akut. Därför bedömer vi att vi kan ta bort tankarna, säger AnnaKarin Johansson, avdelningschef kundnära tjänster på NSVA.
Hon och hennes kollegor har sedan igår morse fokuserat på att åtgärda de problem som uppkom när några av pumparna stannade. Flera hushåll i Hov och Västra Karup var utan vatten, och när det började rinna i kranarna igen gick NSVA ut med kokningsrekommendationer i Torekov, Hov, Västra Karup och Rammsjö.
För att försäkra sig om att vattnet inte innehåller några bakterier utförde NSVA klorering under onsdagseftermiddagen. Det var tänkt att ledningarna sedan skulle spolas under torsdagen, men så blev det inte.
– Vi har gjort mätningar och bedömer att kloreringen nått hela vägen ut. Vi vill också spara på vattnet såklart. Behöver vi inte spola så gör vi det inte, säger AnnaKarin Johansson.
Läs alla artiklar om: Vattenproblem i Båstads kommun
Gå till toppen