Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Bjuv

R&B-artisten Cherrie till Bjuvskalaset

Cherrie uppträder på ungdomsscenen som är ny för i år. I öltältet spelar Mats Ronander, Mikael Rickfors och Lili & Sussie.

R&B-artisten Cherrie ger en konsert på Bjuvskalasets nya ungdomsscen fredag 24 augusti.Bild: Jessica Gow/TT
Bjuvskalaset äger rum fredag 24 augusti till lördag 25 augusti. Platsen är som vanligt Folks hus-parken i Bjuv.
Ungdomsscenen är ett nytt inslag i år och får sin plats blir vid sidan av skateparken.
Ungdomsrådet arbetar med planeringen av aktiviteterna i samarbete med Bjuvs kommun. En del av programmet är redan spikat och dit hör huvudartisten Cherrie som står på scenen på fredagskvällen.
– Vi har tänkt ha en stor artist som många ungdomar känner till och det har blivit Cherrie. Vi är rätt många från olika delar av kommunen i rådet och alla enades om Cherrie. Vi har fått väldigt bra respons på det. Hon är representativ både för oss tjejer och för rasifierade och det står vi väldigt mycket för, säger ungdomsrådets ordförande Ellen Åberg.
Fler programpunkter är på gång, till exempel en dansgrupp från Helsingborgsskola och dj:arna 2 x Kalizz.
– Vi är fem som aktivt jobbar med det. Sedan är det åtta till som kommer att hjälpa till på själva Bjuvskalaset, säger Ellen Åberg.
Som vanligt blir det också tivoli, knallemarknad och öltält med musikunderhållning i Folkets hus-parken.
I tältet underhåller några artister som lär väcka nostalgiska minnen hos många i publiken. Både Mats Ronander och Mikael Rickfors var med i gruppen Grymlings. Rickfors fick en hit med "Vingar" för 30 år sedan. Några år senare kom Ronanders hit "Gör mig lycklig" som var en duett med Kim Larsen.
På fredag kväll framträder också duon Lili & Sussie, som många minns från 1980- och 1990-taken med låtar som "Oh Mama".
Mats Ronander.Bild: Elin Jonsson
Mikael Rickfors.Bild: Britt-Mari Olsson
Systrarna Susie och Lili Päivärinta utgör duon Lili & Sussie.Bild: Leif R Jansson / TT
Underhållningen i öltältet anordnas av bandet Repfritt som också fungerar som husband och spelar mellan programpunkterna.
På lördagen spelar Billesholms big band i tältet vid lunchtid. På eftermiddagen går kommunens musikkårer i en parad genom parken som avslutas med en spelning inne i tältet.
– Sedan blir det allsång med allsång med Albin Fredriksson, Martin Nilsson, Håkan Holmström och Lucas Schönefeld, säger Jörgen Persson, som är en av medlemmarna i Repfritt.
Senare på lördagskvällen bjuder bandet Perikles på en hitkavalkad.
Gå till toppen