Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Skjuten indisk idrottsman har blivit film

Den indiske landhockeyspelaren Sandeep Singh, till höger, har en häpnadsväckande karriär bakom sig. Nu har hans liv blivit film. Arkivbild.Bild: Eranga Jayawardena
Filmer om sportutövare hör inte till ovanligheterna. Förutom Björn Borg har bland annat boxaren Muhammad Ali, konståkerskan Tonya Harding och friidrottaren Jesse Owens varit föremål för vita duken.
En för västvärlden mer okänd historia är filmen "Soorma", som kretsar runt den indiske landhockeyspelaren Sandeep Singh. Hans ovanliga livsöde går upp på biograferna i hemlandet under fredagen.
2006 råkade en tjänsteman av misstag skjuta Singh under en tågresa. Den då 20-årige idrottaren förlorade känseln i benen och hamnade i rullstol, men lyckades trots det komma tillbaka två år senare. Han blev senare kapten för Indiens landslag och lyckades både vinna den internationella turneringen Sultan Azlan Shah Cup och delta i London-OS 2012.
– Det är en väldigt slagkraftig historia, säger regissören Shaad Ali.
I dag arbetar 32-årige Singh som polis.
Gå till toppen