Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Sminkkupp i Landskrona ledde till stor tjuvgömma

Kvinnan filmades när hon rensade butikshyllorna på smink för 20 000 kronor och försvann. I går kom polisen på besök – och häpnade.

Det började med att en medelålders kvinna med en rymlig väska besökte en av klädbutikerna på Järnvägsgatan på tisdagsförmiddagen. När hon hade lämnat butiken upptäckte personalen att sminkhyllorna gapade tomma. Varor för omkring 20 000 kronor hade stulits.
Händelsen visade sig vara väl dokumenterad på övervakningsfilm. Personalen anmälde till polisen men sökte också efter kvinnans identitet i egna nätverk. Båda kanalerna ledde fram till samma namn.
Under onsdagen gjorde polisen hembesök på en adress i östra Landskrona, där den misstänkta kvinnan och hennes man bor. Med sig hade poliserna tillstånd för husrannsakan som verkställdes omedelbart.
Enligt polisen var bostaden full med stöldgods från olika butiker. Mannen och kvinnan greps direkt och kvinnan anhölls på onsdagseftermiddagen.
När båda sedan släpptes senare på dagen var de fortfarande misstänkta för flera fall av stöld och häleri.
Polisen hade då säkrat det förmodade stöldgodset.
– Att katalogisera och härleda godset till olika butiker tar hela [tors]dagen, säger polisens informatör Richard Glantz
Gå till toppen