Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Bitten Mårtensson, Socialdemokraterna Åstorp

Hon brinner för arbetarnas intressen. Möt Socialdemokraternas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Åstorp i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Svårt att peka ut en enskild fråga, men ekonomin kommer vara väldigt viktig för oss. Vi vill ha en stark ekonomi så att vi klarar utgifterna, eftersom vi har en bra kommun men en ansträngande ekonomisk situation.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Det måste vara att man är delaktig och bidrar till förändring inom kommunen. Dessutom får man en större inblick i hur politiken fungerar, man får en större förståelse för det politiska systemet och så har man en chans att även hålla koll på politiker som tar beslut. På så sätt även hålla koll på politiker.
3

Varför blev du socialdemokrat?

– När man pratar om arbetarnas intressen så känner jag att Socialdemokraterna ligger närmast. Partiet hjälper och lyssnar på alla. Ingen ska känna sig utanför inom partiet. Jag anser också att Socialdemokraterna avspeglar samhället där allas tankar räknas.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Då skulle jag tillhöra Vänsterpartiet eftersom de tänker väldigt många saker som Socialdemokraterna. Alla ska ha det bra i samhället, de är humana och talar med hjärtat. Dock så är jag inte helt enig med alla deras ståndpunkter. Jag anser att de är extrema när det kommer till skattefrågor.

Snabba fakta om Bitten Mårtensson

Parti: Socialdemokraterna
Yrke: Linjeoperatör
Född: Mars 1967
Gå till hd.se