Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Hans Sundström, Kristdemokraterna Åstorp

För han är skola och äldreboende de viktigaste frågorna. Möt Kristdemokraternas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Åstorp i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Den viktigaste frågan är dels skolan och resultat för eleverna. Vi måste arbeta för att höja nivån. Det är en framtidsfråga. Men vi har även en befolkning som blir allt äldre och vi måste planera framåt. Därför är äldreboende en viktig fråga och mitt parti driver en fråga om att ha äldreboendegaranti vilket innebär att personer över 85 år har garanti för att få bo på ett äldreboende.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Det bästa med att vara politiker är att man får vara med i de beslut som fattas. Man får göra vad man kan för att påverka och vara del av samhället.
3

Varför blev du kristdemokrat?

– Jag lärde känna politiker från Kristdemokraterna för flera år sedan och tyckte att de var vettiga. Därefter jämförde jag partiprogram mellan partierna och kände att Kristdemokraterna var det parti som tilltalade mig. De hade samma värderingar som jag och därefter så valde jag dem.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Jag kan inte direkt välja ett parti. Det skulle i alla fall vara ett parti inom alliansen. Jag kan i alla fall säg att det skulle vara ett icke socialistiskt parti på den blåa sidan.

Snabba fakta om Hans Sundström

Parti: Kristdemokraterna
Yrke: Kredithandläggare
Född: December 1951
Gå till hd.se