Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Madeléne Ekelund, Miljöpartiet Örkelljunga

Hon värnar om solidaritet för allt levande. Möt Miljöpartiets förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Örkelljunga i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Vi i mitt parti har diskuterat detta och kommit fram till att skolan är den viktigaste frågan. Vi vill att fler ungdomar ska få fullständiga betyg men generellt sett har vi det bra i vår kommun. Det finns inte så mycket bekymmer men vården är också en viktig fråga för oss som vi prioriterar högt.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Det bästa med att vara politiker är att man kan klaga på sånt som inte fungerar och göra det bättre. Att vara en politiker innebär också att man har möjlighet att påverka det som händer inom kommunen, speciellt i en liten kommun. Det är mycket enklare att påverka för avståndet mellan aktörer är mycket mindre.
3

Varför blev du miljöpartist?

– Det är enkelt att svara på. Miljöpartiet har de grundvärderingar som är viktiga för mig. Det handlar om solidaritet för allt levande, naturen och en klok politik. Men även med samspelet mellan miljön och människan. Respekt för allt levande och planeten.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Det är svårt att välja. Alla partier har saker som jag tycker är bra och saker som jag inte tycker om. Om jag måste välja så hade jag valt Centerpartiet på grund av deras intresse för miljön. De hade behövt bli mer humanitära, inte för att Centerpartiet inte är ett humanitärt parti, men jag hade valt dem om de drivit miljöfrågan på riktigt och gjort sak i det de säger.

Snabba fakta om Madeléne Ekelund

Parti: Miljöpartiet
Yrke: Socionom
Född: Oktober 1973
Gå till hd.se