Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Martin Gustafsson, Centerpartiet Örkelljunga

Han tror på politik på gräsrotsnivå. Möt Centerpartiets förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Örkelljunga i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Den frågan är inte enkel att svara på. Vi måste få skola och äldreomsorg i balans. Vi har haft problem med att få balans mellan budgetarna där. Sen har vi frågan om hur vi lösa integrationen för de nyanlända på bästa sätt. Vi kämpar också med hur vi ska nå alla på landsbygden med fibernätverk. Detta tillsammans med att människor ska känna trygghet i samhället är viktiga frågor för oss.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Möjligheten att vara med och påverka. Och att få jobba med en sak man brinner för. Vi är ju ett landsbygdsparti och Örkelljunga lider av skuggan från Helsingborg och Ängelholm. Företag etablerar sig hellre där och centrumhandeln i Örkelljunga lider av att det är lite för nära till Väla. Så vi måste få igång det. Men nu har Örkelljungas näringsliv fått ett uppsving sedan vi tillsatte en näringslivschef och nu det är ett bättre företagsklimat överlag.
3

Varför blev du centerpartist?

– Min drivkraft är nog människor. Jag är uppvuxen i en skogs- och lantbrukarfamilj där sådana frågor legat nära om hjärtat. Hur de gröna näringarna ska kunna leva. Centerns grundidé är att frågor som kommer underifrån och engagerar många i samhället också ska drivas på gräsrotsnivå. Riksdagsbeslut har ibland svårt att nå ut till den enskilda lilla människan, men vi vill att politik ska drivas underifrån.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– De flesta partier har några enskilda frågor där jag håller med, men det finns inget parti jag skulle kunna engagera mig i förutom Centerpartiet.

Snabba fakta om Martin Gustafsson

Parti: Centerpartiet
Yrke: Key Account Manager
Född: Februari 1977
Gå till hd.se