Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Mikael Eskilandersson, Sverigedemokraterna Örkelljunga

Han vill ha mer ordning och reda i skolan. Möt Sverigedemokraternas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Örkelljunga i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Skolan är den viktigaste frågan. Sen är det flera delar i skolan. Framför allt har betyg fallit i grundskolan och en tredjedel går ut utan behörighet. Det behövs en ordning och reda-kultur i skolan, det har förfallit i uppförande. Vi vill ha klara regler och vill kopiera en hel del från engelska skolan. Grundskolan är för trång och behöver byggas ut och vi vill bygga en ny skola. Det är även andra saker som har påverkat. Ett stort flyktingmottagande och utplaceringen av eleverna i skolklasserna borde göras annorlunda. De nya eleverna borde gå längre i klasserna så att de lär sig språket. Om man placerar fem, sex elever i samma klass fortsätter de prata sitt språk. Placeras de ut mer utspritt lär de sig svenska snabbare.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Det bästa är att man får göra det man brinner för och arbeta med att förändra samhället till det bättre. Det är ganska otacksamt att vara kommunpolitiker för man är bespottad från alla håll för ett litet arvode. Nu har jag turen att även vara riksdagsledamot så då får jag i alla fall ett högre arvode.
3

Varför blev du sverigedemokrat?

– Jag blev sverigedemokrat år 2006 för att samhället utvecklades på ett sätt som inte var till det bättre. Då fanns det inget annat parti som ville prata om invandringen. Betygen föll i skolan, och våldtäktsantalen var högre än vad som sades. Jag såg tecken på att det var något som var fel i samhället. De partier som fanns försökte tysta ner och släta över vad som hände. Det sågs inte som ett problem att våldet ökade och att det var mer våld i förorterna.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Jag skulle inte vara politiskt aktiv över huvud taget. Jag har tillhört moderaterna men nu känner jag att jag inte passar in i något annat parti. Jag känner att jag passar väldig bra in i Sverigedemokraterna. Jag är alldeles för konservativ för de andra partierna, till och med för Kristdemokraterna. Sen vet jag ju inte exakt alla partier som finns, jag har hört att det finns Konservativa partiet. Det kanske skulle kunna vara något. Kanske skulle jag starta upp ett eget parti, men det har jag nog inte drivet för.

Snabba fakta om Mikael Eskilandersson

Parti: Sverigedemokraterna
Yrke: Riksdagsledamot
Född: April 1977
Gå till hd.se