Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Olof Röstin, Moderaterna Svalöv

För honom är bostadsfrågan viktigast. Möt Moderaternas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Svalöv i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Bostadsbyggande. Att kunna ha en bostadsförsörjning som gör att vi har attraktiva bostäder för olika kategorier. Det ska finnas trygghetsboende för äldre som vill flytta från sina villor. Det ska finnas villabebyggelse, hyresrätter och bostadsrätter. En bred bostadspolitik är det viktigaste just nu för Svalövs kommun.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Det absolut bästa är kontakten man har med invånare. Kopplat till det att man kan påverka. Att jag faktiskt kan göra skillnad med politiska beslut. Att påverka för att få en bra kollektivtrafik, bra bostadsbyggande, bra situation för människor. Det är det absolut bästa.
3

Varför blev du moderat?

– Frågorna som moderaterna står för ligger varmt om hjärtat. Det vill säga att var människa ska få välja fritt. Det är den liberala delen. Den konservativa delen är att ha struktur, ordning och reda, lag och rätt, och att med individen i fokus ge de bästa förutsättningar för alla att lyckas. Tryggheten i ett bidrag är bra men det är bättre med ett jobb.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– De fyra borgerliga partierna är de som ligger nära i så fall. Kristdemokraterna som ligger ganska nära i många värderingar, men även liberalerna.

Snabba fakta om Olof Röstin

Parti: Moderaterna
Yrke: Organisationskonsult
Född: Oktober 1965
Gå till hd.se