Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Patrik Sjöstrand, Vänsterpartiet Svalöv

Valet 2018

Han vill öka förtroendet för politikerna. Möt Vänsterpartiets förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Svalöv i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Just för tillfället är det nog kommunen i sig. Det har varit lite struligt med strukturen och ekonomin i Svalöv. Det har varit konstigheter med anställningar, märklig lönesättning och förskingring och allt möjligt. Så det är ganska lågt förtroende för politiken i Svalöv. Det är den utmaningen vi har efter valet att få ordning på det.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Det är möjligheten att påverka.
3

Varför blev du vänsterpartist?

– Det handlar om grundvärderingar i mitt fall. Sen handlar det även om att hela det politiska fältet har flyttat högerut. Jag var ju inte längst till vänster förr i tiden, men allting annat har flyttat höger och jag har stått kvar. Det man ser i samhället de senaste decennierna är nedmonteringar i välfärden, och då blir vänsterfrågorna viktigare.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Då är det svårt i dagens läge. Om man ser på kommunnivå så spelar det inte så jättestor roll. Det handlar mer om vart cykelstället ska stå än ideologi. Men på riksplanet är det jättestor skillnad. Jag vet inte, men Enhet är det som står närmast.

Snabba fakta om Patrik Sjöstrand

Parti: Vänsterpartiet
Yrke: Ingen uppgift
Född: Januari 1970
Gå till hd.se