Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Pontus Pålsson, Moderaterna Åstorp

Han tror på individens frihet. Möt Moderaternas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Åstorp i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Att förbättra Åstorps skolor och därmed öka tryggheten och hoppfullheten för barnen. För att höja de låga skolresultaten krävs att man bygger de skolor som utlovats och att man förbättrar lokalerna. Det finns beslut fattade om det men det är tre år sedan de togs och än så finns varken ritningar eller planer. Det tar alldeles för lång tid idag. Man får inte jobb idag om man bara går ut nian, man behöver betyg så kan man kan gå vidare till gymnasium och högskola. En av fyra i Åstorp har inte betyg så de kan gå vidare till gymnasiet, det måste vi göra något åt.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Att ges möjlighet att rätta till brister som är till hinder i människors vardag och att kunna göra samhället bättre. Jag är född och uppvuxen i Kvidinge i Åstorps kommun så jag vill gärna förbättra hur vi har det här i området.
3

Varför blev du moderat?

– Jag tror på individens frihet och att landet och kommunen ska ge stöd till familjer och individer att utvecklas och leva sitt liv, så moderaternas ideologi passar bäst för mig. Samhället ska finnas till för individen. Samtidigt är det viktigt att bevara det som idag fungerar bra.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Jag har alltid haft många intressen och är inte politiker från början, politik är ett intresse av många andra så jag hade nog inte varit med i något annat parti. Jag är inte politiker för att vara politiker och moderaterna delar min samhällssyn.

Snabba fakta om Pontus Pålsson

Parti: Moderaterna
Yrke: Byggprojektledare
Född: Oktober 1967
Gå till hd.se