Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Thomas Andersson, Liberalerna Båstad

Han strävar efter ett samhälle i balans. Möt Liberalernas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Båstad i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

–Skolfrågorna. Att göra våra skolor tillräckligt attraktiva så att vi får duktiga pedagoger, och att rusta upp lokalerna så att de blir tidsenliga. Vi liberaler vill satsa på kvalitet i skolan och det vill vi göra genom att skapa en ny struktur med större och effektivare enheter, med 200-250 elever i varje.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Att man lär sig mycket om hela samhället och att man ges möjlighet att påverka. Det tycker jag är fantastiskt. Jag hoppas att fler vill bli politiker.
3

Varför blev du liberal?

– Min stora idol var min lärare i folkskolan och han var liberal. Han talade om individens frihet, men samtidigt om omsorg om de svaga. Det ska finnas en balans där samhället ska stötta de som behöver hjälp och samtidigt ska det finnas en frihet för individen och företagandet.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– På riksdagsnivå ligger Centerpartiet närmast mitt hjärta, efter Liberalerna. Det är också ett liberalt parti och ett parti med miljöengagemang.
5

Snabba fakta om Thomas Andersson

Parti: Liberalerna
Yrke: Pensionär
Född: Juni 1947
Favoritserie på TV: Mästarnas mästare
Gå till hd.se