Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Ulla-Britt Brandin, Kristdemokraterna Perstorp

Hon vill skapa trygghet för alla. Möt Kristdemokraternas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Perstorp i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Primärt är det att skapa trygghet för alla i kommunen. Just nu är äldrefrågorna särskilt viktiga. Vi behöver bygga ett trygghetsboende där pensionärer kan bo och känna sig trygga. De ska ha tillgång till hemtjänst och sjukvård samtidigt som de har ett stort mått av självständighet. En annan viktig fråga är skolan. Barn som är svagpresterande eller har ett handikapp eller en diagnos av något slag ska kunna få den hjälp de behöver för att skolarbetet ska fungera. Vi vill också att det skapas en ungdomsgård i centrum som har längre öppethållande under helgerna. Slutligen är sjukvården mycket viktig. Man ska snabbt kunna komma till Vårdcentralen eller, om så behövs, till sjukhus. Många gånger är väntetiderna alldeles för långa.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Det bästa med att vara politiker är möjligheten att påverka. Att kunna medverka i beslutsfattandet och se till att utvecklingen går i den riktning som är viktig för kommunens invånare.
3

Varför blev du kristdemokrat?

– Jag har varit politiker i Perstorp kommun sedan 1988 och valde Kristdemokraterna för att det är ett parti som alltid sätter människan i centrum. Som före detta lärare och rektor har jag ett naturligt engagemang för barn och unga, men vi Kristdemokrater månar om alla människor, oavsett ålder, bakgrund och nuvarande livssituation. Värdegrunden ”Alla människors lika värde” är mycket viktig för mig.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Det viktigaste för mig är att tänka på människors behov. Det finns vissa frågor som andra partier driver på riksnivå som jag också skulle kunna driva, men jag vill inte tillhöra något annat parti än Kristdemokraterna.

Snabba fakta om Ulla-Britt Brandin

Parti: Kristdemokraterna
Yrke: Före detta rektor och lärare
Född: Juni 1944
Facebooksida:
Gå till hd.se