Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

BoIS-tränaren tror på nytt kontrakt: ”Jag är helt övertygad”

Under torsdagen drog Landskrona BoIS igång träningen efter semestern. Nu vill tränaren Agim Sopi få laget att lyfta så att man säkrar nytt kontrakt i superettan.
– Vi har inte haft marginalerna med oss under vårsäsongen, säger han.

Agim Sopi är övertygad om att klubben kommer stanna kvar i superettan.Bild: AVDO BILKANOVIC
Landskrona BoIS avslutade vårsäsongen med en 3–2 förlust mot Öster och inför höstsäsongen är man tolva i tabellen.
Efter tio dagars semester var BoIS-spelarna tillbaka i träning på Landskrona IP under torsdagen. Samtliga spelare närvarade vid träningen utom Igor Arsenijevic [fortsatt semester], Bahrudin Atajic [sjuk] och Kevin Jensen [landslagssamling].
– Vi körde ett ganska lätt pass med fokus på konditionen och ville mest se att spelarna hållit igång under semestern. Det såg bra ut, säger BoIS-tränaren Agim Sopi.
Har spelarna tränat något alls under semestern?
– De har kört egna individuella program och fått ta ansvar för sin egen träning.
BoIS går en tuff höst till mötes och de kommande två matcherna är mot Gefle och Värnamo, som ligger på femtonde respektive sextonde plats i tabellen. Agim Sopi har koll på förutsättningarna och vet hur stor betydelse matcherna kan ha för resten av säsongen.
– Alla matcher är viktiga, men det är klart att det är väldigt viktigt att vi vinner matcherna mot lagen under oss, så att vi kan skaffa oss lite distans från botten.
– Det måste vara slutsnackat nu, vi måste börja göra jobbet på planen i stället, säger han.
Fixar ni kontraktet?
– Jag är helt övertygad. Vi har inte haft marginalerna med oss under vårsäsongen, det har varit stolpe ut i stället för stolpe in. Någon gång vänder det, säger han.
Gå till toppen