Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Rögle

Efter ryktena - Anderson klar för Rögle

Ryktena stämde. Nu är den amerikanske centern Matt Anderson presenterad för Rögle.

Matt Anderson fortsätter karriären i Sverige och Rögle.Bild: OLA WESTERBERG
Sent igår kom uppgifter från Expressen som placerade den amerikanske centern Matt Anderson, senast i Skellefteå, i Rögletröjan. Tidigare idag presenterade Rögle den kanadensiska forwarden, Christian Thomas.
Läs mer: Kanadensisk OS-forward klar för Rögle
Nu har man även gjort klart med Matt Anderson. Rögles sportchef Chris Abbott kommenterar värvningen i ett pressmeddelande.
– Matt Anderson är en väletablerad SHL-spelare som har precis de kvaliteter jag letat efter till den sista lediga centerplatsen i vår trupp. Han är tävlingsinriktad, har bra karaktär och är en allroundspelare som kan användas till mycket, säger han.
Den 35-årige centern kommer närmast från en tung skadefylld säsong i Skellefteå, men hade dessförinnan två framgångsrika år i SHL med Djurgården. Totalt har det blivit 136 SHL-matcher och 89 poäng. På meritlistan finns även två NHL-matcher med New Jersey Devils.
Läs mer: Chris Abbott: ”Han var väldigt tidigt högst upp på min lista”
Huvudpersonen själv är väldigt glad över att få fortsätta karriären i Sverige och Rögle.
– Jag är jätteglad över att få fortsätta min karriär i Sverige och ser fram emot att spela i Rögle som har något intressant på gång. Det är också en möjlighet för mig att få spela i en arena som är en av de absolut svåraste arenor att spela i som bortalag, säger han till Rögles hemsida.
Kontraktet är skrivet över den kommande säsongen.
Läs alla artiklar om: Rögles silly season
Gå till toppen