Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

EM-debutanten: "Jag blev helt chockad när jag fick beskedet"

Efter sjunde raka SM-medaljen – nu är åtta gymnaster från GF Fram uttagna till EM och JEM.
– Det är en boost för laget, säger debutanten William Engström.

William Engström är en av tre truppgymnaster från GF Fram som debuterar i herrlandslaget.
Förra veckan bärgade GF Fram sin sjunde raka SM-bronsmedalj. Efter tävlingen togs trupperna till EM och JEM ut. Från Helsingborgsklubben blev åtta gymnaster uttagna, fyra till seniorlaget och fyra till juniorlaget. En av debutanterna i seniorlandslaget är William Engström.
– Det är jättesjukt. Jag blev helt chockad när jag fick beskedet. Det var jättekul, säger Engström.
– Jag hade inte räknat med att jag skulle kunna ta mig in i herrlandslaget för det finns många gymnaster i Sverige som är jätteduktiga.
Den 17-åriga helsingborgaren är alltså för första gången uttagen till det svenska herrlandslaget. Den 15-21 oktober avgörs Europamästerskapet i Odivelas, Portugal. Även GF Frams Vincent Münchmeyer och Antonio Cordua är debutanter i laget. I 12-mannatruppen finns även den mer erfarna Gustaf Berggren med.
– Det är jättekul att de också har kommit med. Det är en boost för laget och en erfarenhet för oss alla, säger Engström.
Läs mer: Nytt brons för GF Fram inför storpublik
Inför mästerskapet väntar först en träningsperiod hemma i Helsingborg. Därefter blir det läger med landslagstruppen både i Ängelholm och i Göteborg innan avresan till Portugal. Målet i EM är en placering bland de tre bästa.
– Danmark är bäst skulle jag vilja säga. De har varit väldigt överlägsna de senaste åren, men chansen finns ju. Målet är helt klart medalj.
I JEM-truppen ingår Jon Lindberg, Mauritz Gadd, Lukas Knutsson och Viktor Attermalm.
Gå till toppen