Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Vandalisering av glasskiosken i Arild: "Inte hänt något liknande på 17 år

En polisanmälan är gjord och ägaren Lisa Garsten fick slänga en hel del glass.

Lisa Garsten driver Arilds hamnfik. På 17 år har hon aldrig tidigare blivit utsatt för någon typ av vandalisering. "Inte ens graffiti", säger hon.Bild: Göran Stenberg
Natten till torsdagen krossades en ruta på baksidan av Arilds hamnfik. Ägaren Lisa Garsten upptäckte det på morgonen och polisanmälde.
– Rutan var krossad, gissningsvis med parasollstången. Det har inte hänt något liknande på de 17 år jag drivit kiosken. Det har jag alltid varit stolt över och nu är det fruktansvärt tråkigt att det skett och man blir ledsen när något sådant här händer, säger hon.
Förutom tio lådor glass är det ännu oklart vad den krossade glasrutan kommer att kosta.Bild: Göran Stenberg
Inget uppges vara stulet men för tillfället är det högsäsong och Lisa Garsten tar emot mycket kunder i kiosken. Den krossade rutan är därför ett bakslag då hon till följd av vandaliseringen fått slänga en hel del glass.
– Jag har fått göra mig av med tio lådor glass som fått glassplitter på sig. Även om locket var på så vill vi ju verkligen inte riskera att få något glas i glassen, säger hon.
Rutan är skickad till en glasmästare och väntas tillbaka under torsdagen.
– Som tur är så blir den lagad redan idag. Det är lokala företagare som ställer upp för varandra, det är jag oerhört tacksam för, säger Lisa Garsten.
– Jag vill även tacka alla andra som stöttat oss. Efter att jag lagt upp ett inlägg om händelsen på kioskens Facebooksida har vi fått många reaktioner, fortsätter hon.
Gå till toppen