Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Carolin Gräbner, Sverigedemokraterna Båstad

Hon ser en ära i att föra folkets talan. Möt Sverigedemokraternas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Båstad i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Vi i Sverigedemokraterna tycker att det är skolfrågan, och då innefattar det även förskolorna. Det är platsbrist på förskolorna och på flera ställen har barnen gått i paviljonger under en lång tid. Vi vill ha skolbyggnader som är anpassade efter de behov som finns och vi vill höja skolpengen för att kunna utveckla verksamheten.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Det är att man har en möjlighet att kunna påverka och föra folkets talan. Vi är ju till för att föra väljarnas talan och att få göra det tycker jag är en ära.
3

Varför blev du sverigedemokrat?

– Jag kände att inget av de andra partierna talade till mig. Det finns brister i de andra partiernas politik. Och Sverigedemokraterna är det parti som har vettigast politik både när det gäller äldre och skolan.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Det har jag inte tänkt på. Jag tror inte att jag hade varit politiskt aktiv om jag inte hade varit sverigedemokrat. Inga av de andra partiernas politik tilltalar mig. Men jag är snarare åt det blåa hållet än det röda.

Snabba fakta om Carolin Gräbner

Parti: Sverigedemokraterna
Yrke: Köksbiträde
Född: November 1991
Gå till hd.se