Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Maria Gottshalk, Sverigedemokraterna Åstorp

Valet 2018

Hon brinner för trygghetsfrågan. Möt Sverigedemokraternas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Åstorp i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Trygghetsfrågan, många invånare känner sig otrygga i kommunen. De händer mycket oroligheter, bara för två veckor sedan var det ett överfall och en person blev bestulen på mobiltelefonen. Därför känner sig många isolerade men därutöver är även skolan, vården och folkhälsan viktiga frågor för oss.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Som jag känner det så brinner jag för att hjälpa andra och ha en ständig utveckling. Det bästa är att man kan påverka vad som händer så det som är dåligt idag blir bra imorgon. Jag har ett stort intresse och upplever det väldigt roligt att vara politiker. Det ger så mycket tillbaka att känna att man gör någonting.
3

Varför blev du sverigedemokrat?

– Det är det enda partiet som har tagit ett helhetsansvar i historien och som tar ansvar för att ta hand om konkreta problem. Idag har vi ett problem och det är att vi måste begränsa invandringen och andra partier behöver också anamma det tankesättet. Det var därför jag blev sverigedemokrat.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Det är svårt att välja, det finns en skillnad på nivå också. På lokal nivå står vi närmare Moderaterna än på riksnivå men jag hade inte kunnat gå rakt över till ett parti. Jag hade nog startat ett eget parti istället. Däremot kan jag ju säg att jag inte hade valt socialdemokraterna eller vänsterpartiet. Socialdemokraterna är enligt mig ett bidragsparti, jag tycker att man ska arbeta för att försörja sig själv och det gynnar den egna hälsan i längden.

Snabba fakta om Maria Gottshalk

Parti: Sverigedemokraterna
Yrke: Butiksbiträde
Född: September 1976
Gå till hd.se