Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Två lastbilar och en personbil i krock på E6 söder om Glumslöv – vägen öppen igen

På söndagskvällen inträffade en trafikolycka på E6 norrgående mellan Landskrona och Glumslöv. Två lastbilar, varav en hästtransport, och en personbil var inblandade i olyckan.

Olyckan orsakade långa köer i båda riktningarna.Bild: André Tajti/Topnews
Två lastbilar och en personbil krockade vid 19.40-tiden på E6 mellan trafikplats Landskrona norra och Glumslöv, i den norrgående körbanan. En man i 50-årsåldern fick lindriga skador och en man i 45-årsåldern blev allvarligt skadad och fördes med ambulans till sjukhus.
Ett av de inblandade fordonen var en hästtransport som hamnade i diket och en häst avled i samband med olyckan.
Polis, räddningstjänst, ambulans och djurambulans larmades till platsen.
Vid 20-tiden var det helt stopp i trafiken i båda riktningarna. Polis stängde av E6 vid trafikplats Landskrona norra och ledde trafiken till trafikplats Rydebäck via småvägar. Det finns ingen prognos när vägen kan öppnas igen.
Klockan 21 skedde ytterligare en olycka, denna gång på Tingvägen som går under E6 i höjd med där den första olyckan inträffade. En lastbil hade kolliderat med bron eftersom en var för hög för att kunna passera. Skadeläget är okänt.
En bilist respekterade inte avspärrningen och passerade denna utan att stanna. Samma bilist tog sig sedan över på motsatta körbana och körde mot färdriktningen. Föraren, en 28-årig man, är misstänkt för trafikbrott och fick sitt körkort omhändertaget.
Strax efter klockan 07 på måndagsmorgonen meddelade Trafikverket att det är full framkomlighet på vägen igen.
Bild: Läsarbild
Gå till toppen