Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Kerstin Persson, Socialdemokraterna Klippan

För henne är uppfyllandet av en vision viktigast. Möt Socialdemokraternas toppolitiker inför valet till kommunfullmäktige i Klippan i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Det finns egentligen väldigt många frågor som är viktiga och därför har jag svårt för att välja ut någon särskild. Om jag ska knyta an till vår vision: Klippan – en kommun där vi tillsammans skapar goda förutsättningar att växa upp, leva och verka – här bor och mår vi bra – så måste vi göra allt samtidigt. Och vi blir aldrig färdig, och då kvittar det hur många löften vi ger i valrörelsen och vilket parti vi än tillhör. Allt hänger ihop i slutändan och kedjan blir aldrig starkare än dess svagaste länk.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Det bästa med att vara politiker är att få en möjlighet att tillsammans med andra, skapa det samhälle vi tror på och vill ha. Utan samhällsintresserade människor finns det en risk för att den lilla människan glöms bort och att de med svagast röst inte hörs. Även om jag numera tillhör det som kallas etablissemanget, har jag en bakgrund som verkstadsarbetare och jag var även arbetslös under några år. Det är viktigt att inte glömma sin bakgrund och för vem man engagerar sig för. Att samtala med och möta folk från olika bakgrunder, åldrar och förutsättningar, ger mig energi samtidigt som det sätter press på en.
3

Varför blev du socialdemokrat?

– Jag startade min aktiva karriär inom den fackliga rörelsen, Träindustriarbetarförbundet, LO. Gick med i facket direkt på mitt första jobb på Rantzows i Hjärnarp. I början på 90-talet hade jag planer på att bli egen företagare på heltid, och i samband med detta skulle jag lämna det fackliga arbete. Dock hade jag efter det fackliga engagemanget fått en stark vilja att vara delaktig i samhällsutvecklingen, och därför tog jag kontakt med Socialdemokraterna och skrev in mig som medlem. S var självklart för mig, eftersom det var och är det parti som tydligast arbetar för den breda gruppen av människor. ”Alla ska med” är en devis som jag fortfarande tror på och arbetar för.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Om jag skulle lämna S för något annat parti? Det är en hypotetisk fråga. Kanske jag skulle velat tillhöra S för 30 år sedan sådant det såg ut då, för S har förändrats genom åren. Men S är fortfarande ”mitt” parti och jag har svårt att se att jag skulle lämna det för något annat, även om det finns delar i andra partiers ideologi som jag sympatiserar med.
5

Snabba fakta om Kerstin Persson

Parti: Socialdemokraterna.
Yrke: Verkstadssnickare, inredningssnickare, möbelsnickare, lärare trä- och metall och specialpedagog.
Född: 1964
Gå till hd.se